Your address will show here +12 34 56 78
Uncategorized

Vanaf volgende week gaat het project Opstart040 Kookt! van start. Samen met Wij Eindhoven en Woonbedrijf gaat Springplank kandidaten, waarvan de activering nu wegvalt door het corona virus, voorzien van participatie in de 24-uurs opvang. De kandidaten worden zo klaargestoomd voor de arbeidsmarkt en werken aan hun toekomst, en tegelijkertijd wordt de wijk betrokken bij het initiatief.  


De filosofie van Springplank is dat werk de katalysator is voor ieder mens. Een gevolg van de corona-crisis is dat activering, onder andere in de horeca, voor een aantal kandidaten wegvalt. Vanuit de filosofie is het idee, samen met Wij Eindhoven en Woonbedrijf, ontstaan om de doelgroep te blijven activeren. Thijs Eradus, directeur van Springplank geeft aan: ‘ook in tijden van corona vinden we onze filosofie ‘werk als katalysator’ het uitgangspunt en willen we kandidaten blijven activeren’.


Om deze dagbesteding vorm te geven wordt gebruik gemaakt van de keuken in de nu 24-uursopvang Opstart040. Hier wordt vanaf volgende week, gedurende 4 maanden, een koksopleiding gegeven door professioneel kok genaamd Mounir Toub. Hij is onder andere bekend van 24Kitchen, Kook mee met MAX en andere programma’s. Hij is een gecertificeerde kok en heeft daarmee ook diploma’s op het gebied van sociale hygiëne, waardoor dit goed gewaarborgd kan blijven bij de kandidaten. Via Mounir zal er door de kandidaten een certificaat behaald kunnen worden, waarmee ze later de arbeidsmarkt op kunnen. 


Lex van Eijndhoven, directeur van Wij Eindhoven zegt: ‘Een prachtig initiatief vanuit Springplank waar wij graag in ondersteunen. Fijn hoe er in deze donkere periode zo goed omgedacht wordt van ‘kan niet’ tot ‘samen kan het anders’.’


Tot slot wordt ook de wijk betrokken bij het initiatief. In samenwerking met Woonbedrijf zal er ook gekookt worden voor een aantal buurtbewoners. Volgens Woonbedrijf is het een mooi leefbaarheidsinitiatief waarbij bewoners zich op een praktische en leuke manier inzetten voor hun bewoners. Kwetsbare bewoners die niet snel de deur uit kunnen of een andere reden hebben om het niet veilig te vinden om de straat op te gaan, worden hiermee geholpen en krijgen een warme maaltijd.  

0