Nieuws

Aan het woord: Thijs

De eerste nieuwsbrief van Springplank is een feit. Hier ben ik enorm trots op. We gaan jullie laten zien wat ‘werk als katalysator’ voor iedereen inhoud. Het is niet enkel en alleen het hebben van werk. Het is de combinatie van werk, huisvesting, stabiliteit en daarnaast ook nog wat te doen hebben.

Al deze thema’s komen prachtig aan bod, maar vooral ook het ‘gewoon zijn’. Dit, omdat we dat zijn met al onze stakeholders zoals St. Trudo, werkgevers, gemeenten en – wellicht het belangrijkst – onze kandidaten. Kandidaten zoals Arno. In deze nieuwsbrief leest u bijvoorbeeld over hoe hij na een aantal weken weer rust heeft en zijn zoontje van 7 weer kan ontvangen. Supermooi om te lezen, want: ook dat is werk als katalysator voor mij. Erg bijzonder dat Arno zijn verhaal heeft durven te vertellen. Dank je wel Arno!

Tevens gaan we de komende weken met Springplank ontzettend mooie zaken oppakken. We zullen meer mensen ondersteunen en de samenwerking met st. Trudo BK wordt geïntensiveerd. Dit levert een flinke besparing op, dit vertaalt zich uiteraard door naar onze stakeholders. De tijd en energie die werkgevers (partners) geven aan onze kandidaten is uitzonderlijk te noemen. Men is – ook als het even wat moeilijker wordt – enorm betrokken. Hier verbaas ik me dagelijks over.

Daarom zijn we, met elkaar, flink aan de slag gegaan om een investeringsfonds in te richten voor werkgevers, zodat ze meer mogelijkheden hebben om onze kandidaten een échte kans aan te bieden. Zoals bij Best Image, waar Ahmed een serieuze kans krijgt (hierover later meer). Toch zou ik willen dat we méér konden inrichten en het Best Image makkelijker konden maken om écht te investeren in Ahmed. Hopelijk kunnen we in onze volgende editie hier meer over vertellen. De gesprekken met de gemeente zijn er en ik ben er enorm enthousiast over.

Doordat we snel kunnen schakelen zijn we ook meer in aan het zetten op sociale basis. Hoe kunnen we sneller kandidaten gewoon weer laten meedoen en zijn wij minimaal ondersteund bezig? Dit kan en gaan we bewijzen ook! Peter Verbeek is hier een prachtig voorbeeld van, kandidaten hebben zich zelf aangemeld en willen zelf mee doen om vitaler te worden, dit voelt als een bevestiging. Je leest hier meer over verderop in de nieuwsbrief.

Verder wil ik Renate Richters en Staf Depla erg bedanken dat ze mee hebben willen werken aan deze eerste editie. Ik ben blij dat we hen ook hebben kunnen laten zien welke resultaten we allen bereiken door in werk als katalysator te geloven.

Veel leesplezier!

Thijs.