Nieuws

Winnaar Innovation award 2017!

Op vrijdag 29-10 hebben we tijdens de Social Innovation Award 2017 zowel de publieks- als de juryprijs gewonnen. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een organisatie en initiatief dat een voorbeeld is van succesvolle Social Innovation.
Zoals je van ons gewend bent doen we dit door mensen die hun huis en baan verloren hebben – of dreigen te verliezen – weer terug naar werken en wonen te begeleiden. Hieronder de conclusie van de jury:

“Springplank is een prachtig initiatief dat zijn waarde in de praktijk heeft bewezen. De resultaten zijn zonder meer indrukwekkend te noemen, zowel in de richting van mensen die geholpen worden hun leven weer op de rit te krijgen, als aan werkgeverskant waar nauwelijks acquisitie nodig is om hen erbij te betrekken, als in financiële zin, waar de kostenbesparingen ten opzichte van de reguliere opvang indrukwekkend zijn en een gezonde businesscase is gerealiseerd. Hier wordt op een niet-traditionele wijze een maatschappelijk probleem aangepakt, waarvan de omvang vaak onderschat wordt.”

Tevens merkt de jury op dat het bijzonder te noemen is dat Sint Trudo zich hard maakt voor de werkwijze van Springplank. Zulke unieke samenwerkingsvormen zijn belangrijk voor het succes van sociale initiatieven.

Thijs Eradus: “We mogen echt trots zijn wat we met z’n allen hebben bereikt afgelopen jaren. En dan bedoel ik niet alleen ons team, maar zeker ook de Gemeente, Sint Trudo, Wij Eindhoven en de werkgevers die écht een verschil willen maken in de samenleving. Deze prijs is mooi, maar we moeten niet vergeten dat er nog veel werk te verrichten is. Ons doel voor de komende jaren is om nog veel meer mensen te begeleiden naar werk. En, hier hebben we ieders inspanning voor nodig. Laten we dus vooral onze samenwerking intensiveren.”.