Persbericht COVID-19 Maatschappelijke Opvang Eindhoven

In de Maatschappelijke Opvang zijn deze week meerdere passanten positief getest op COVID-19. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, is een cohort-opvang aangekondigd voor de verschillende locaties van de Maatschappelijke Opvang tot en met in ieder geval aanstaande zaterdag 11 december. Het gaat om de opvangen aan de Bellefroidlaan, Barrierweg, Mathildelaan en de winternood aan de Rector Baptistlaan. Vrijdag 10 december zullen alle passanten van deze opvangen worden getest. Naar aanleiding van deze resultaten zal er op zaterdag gekeken worden naar eventuele wijzigingen in maatregelen.

Een cohort houdt in dat wanneer meerdere mensen besmet zijn met COVID-19, zij bij elkaar worden gelegd. Voor de Maatschappelijke Opvang betekent dit dat we de mensen per locatie bij elkaar willen houden, dus dat de opvangen separaat in cohort gaan en dat er 24-uurs opvang wordt aangeboden. Concreet betekent dit dat de passanten van een locatie niet naar buiten mogen en dat er geen nieuwe instroom plaatsvindt bij deze locaties. Voor nieuwe instroom zal een tijdelijke passende oplossing gevonden worden. Op zaterdag zal besloten worden of de cohort-regeling wordt verlengd, in nauw overleg met de straatdokter en de GGD. Er wordt gekeken per locatie wat de passanten en het personeel nodig heeft tijdens deze periode. 

De inloopvoorziening aan de Visserstraat is alleen toegankelijk voor mensen die geen gebruik maken van alle opvangen.  

Noot aan de redactie: voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Jessie Faber van Springplank: 0624723870. 

Bekijk ook

Mijn eigen woning!

Titel: Mijn eigen woning! Wij spraken kandidaat Peter over zijn nieuwe woning. Hij vertelde ons hoe blij hij is met zijn ‘eigen woning’, en nog

Lees meer ❯