Nieuws

Springplank, al vijf jaar lang niet alleen doneren, maar samen investeren.

Afgelopen donderdag 29 maart bestond Springplank vijf jaar. Deze mijlpaal hebben we niet alleen, maar samen met onze stakeholders bereikt. Met hen investeren we al vanaf het begin – 2013 – in mensen zonder werk en woning.


Van doneren naar samen investeren

Onze filosofie is dat werk als katalysator dient, dus als we willen dat mensen duurzaam aan de slag gaan moeten we doelgroepen anders benaderen. Bij Springplank spreken we bijvoorbeeld niet van daklozen, maar van mensen zonder werk en woning. Tevens willen we mensen niet blijven rondpompen in het zorgcircuit. Het gaat er om dat mensen weer écht meedoen in de samenleving.

Dit is een enorme uitdaging en dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Zo werken we samen met de gemeente en hebben we woningcorporaties als Sint Trudo nodig om te huisvesten. Daarbij zien we dat steeds meer werkgevers met onze kandidaten aan de slag willen om ook hun steentje bij te dragen.

We zijn trots op deze samenwerkingen en gaan doorpakken door samen nog meer te investeren. De eerste aanzet hiertoe is een film – die we hebben laten maken door Asoproductions van Mike Weerts – om u te laten zien waarom investeren in plaats van doneren zo belangrijk is.


De komende vijf jaar

Wij zijn trots op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. Samen met het Springplankteam, ruim negentig werkgevers en Sint Trudo. We hebben laten zien dat we door onze krachten te bundelen het beste resultaat voor kandidaten kunnen boeken en tegelijkertijd de kosten beheersbaar kunnen houden. De komende vijf jaar gaan we net zo hard vooruit. Wij houden niet op, en doen een beroep op het nieuwe college en de raad: We gaan graag met u in gesprek om uw probleem aan te pakken zodat onze burgers meer perspectief voelen en mee doen zoals u hoopt.

De belangrijkste mensen zijn natuurlijk onze eigen mensen samen met de kandidaten. Wat zij doen is echt ongelofelijk. Doordat onze medewerkers intrinsiek het verschil willen maken, kunnen wij ons daadwerkelijk onderscheiden door dit verschil ook daadwerkelijk te realiseren voor onze kandidaten. Ik ben ons team enorm dankbaar voor hun tomeloze inzet. We gaan dit blijven doen, met elkaar!

Springplank gaat de komende periode echt doorpakken, we zijn er klaar voor. Tijdens ons feest hebben we dat ook weer gemerkt. We zijn allemaal heel erg bevlogen en onze unieke aanpak – zoals we in ons filmpje laten zien – gaat het verschil maken. 

Hartelijk groet,

Thijs