'Van Maatschappelijke
Opvang naar
Maatschappelijk
Wonen.'
‘Van Maatschappelijke Opvang naar Maatschappelijk Wonen.’

| Route Maatschappelijke Opvang Eindhoven

Route Maatschappelijke Opvang Eindhoven

Geen Maatschappelijke Opvang, maar een Maatschappelijke Springplank. Springplank040 is sinds 2021 verantwoordelijk voor de Maatschappelijke Opvang in Eindhoven. Wij bieden alle dak- en thuislozen hun eigen persoonlijke route en zetten onze begeleiding daarop in. Dit gaat van opvang tot een eigen woning. Het doel is om iemand weer zo zelfstandig mogelijk te laten leven. We starten met ons eigen ‘Eerst Werk.’-principe. 

 

1. Advies en de Centrale inloop

Heb je (of iemand in je omgeving) geen woning en kan je niet in je netwerk verblijven? Vraag je je af wanneer (voor jezelf of iemand in je omgeving) je in aanmerking komt voor 24-uurs opvang en een maatwerkroute?
Als je jouw problemen (of iemand in je omgeving) niet meer overziet en dakloos bent of dreigt te worden, kun je voor vragen of advies op werkdagen tussen 09:00-15:30 contact opnemen met het nummer 14040, of mailen naar regieteam@eindhoven.nl.

Je kan je ook melden bij de Centrale Inloop op de Visserstraat 11 te Eindhoven. De receptionistes of groepsbegeleiders kunnen je helpen met het invullen van een vragenlijst. Deze vragenlijst gaat naar het Regieteam. Het Regieteam checkt vervolgens de Landelijke Toegankelijkheid en als die akkoord is, plant een regisseur een intake bij het Intake- en adviesteam in. De Centrale Inloop is 7 dagen per week open van 09:00-17:00 en maandag t/m vrijdag van 09:00-17:00 bereikbaar op 040-2466811.

Bij de Centrale Inloop kun je als je net dakloos bent geworden of als je op verschillende adressen logeert, douchen, je kleding wassen en medische en praktische hulp krijgen. Er is ook informatie beschikbaar over het verkrijgen van een briefadres en een uitkering.

Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

| 2. Korte opvang bij basisvoorziening

Als het Regieteam heeft bepaald dat je recht hebt op 24-uursopvang en een maatwerkroute, verblijf je in afwachting van de maatwerkroute in één van de basisvoorzieningen. De basisvoorziening is een 24-uursopvang waar je kan verblijven, tot rust kan komen en kan slapen op een groeps- of privé-kamer.

| 3. Intake- en adviesteam

Terwijl je in de 24-uursopvang verblijft, heb je een intake bij het Intake- en adviesteam. Zij gaan samen met jou kijken welke maatwerkroute het beste bij je past. We streven naar een zo snel mogelijke doorstroom. 

| 4. Maatwerkroute bij springplank

Het Intake- en adviesteam zal een advies uitbrengen over de voor jou meest geschikte maatwerkroute en woonoplossing. De meest geschikte maatwerkroute kan een route bij Springplank zijn, of een route bij een van de andere Maatschappelijke Opvang aanbieders. 
 
Aan de hand van dit advies zul je gekoppeld worden aan een trajectbegeleider. Deze zal samen met jou aan de slag gaan; belangrijk hierbij is activering. Participatie geeft structuur aan je leven en biedt jou de mogelijkheid om aan je competenties te werken. Het levert daarnaast een positieve bijdrage aan je leven en stimuleert om aan de toekomst te werken. Participatie kan variëren van een betaalde baan tot aan vrijwilligerswerk. Naast het stukje activering, wordt de maatwerkroute aangevuld met de juiste begeleiding en een zoektocht naar huisvesting.
In de maatwerkroute kijkt een begeleider samen met jou naar de volgende leefgebieden:

In de maatwerkroute kijkt een begeleider samen met jou naar de volgende leefgebieden

Vorige slide
Volgende slide

| 5. Duurzame uitstroom

Een maatwerkroute duurt gemiddeld tussen een half jaar tot 2 jaar, waarna je uit zal stromen naar een eigen woning of een andere vorm die bij jou past.