‘Duurzame uitstroom op werk en wonen.’
‘Duurzame uitstroom op werk en wonen.’

| Springplank-route

 Springplank-route

In Tilburg zetten we ons ‘Eerst Werk.’-principe in voor mensen zonder werk en zonder woning. Springplank biedt deze mensen specialistische begeleiding op verschillende leefgebieden en ondersteuning richting een betaalde baan.

Werk geeft ritme en structuur. Het biedt de mogelijkheid om op eigen benen te staan en er weer bij te horen. Het biedt financiële ruimte en verhoogt het gevoel van eigenwaarde en zelfredzaamheid. Bij Springplank werken kandidaten naar vermogen. Kandidaten zijn bij ons mens en geen cliënt. We bieden werk, onderdak en ons netwerk. Zo wordt de zelfredzaamheid vergroot.

Kandidaten stromen gemiddeld binnen een jaar met een betaalde baan duurzaam uit naar een zelfstandige woonruimte. Onze kandidaten zijn in staat én gemotiveerd om te werken.

Vorige slide
Volgende slide

| 1. Maatwerkroute

Nadat je bij Springplank wordt aangemeld, krijg je een persoonlijk begeleider toegewezen. Deze begeleider gaat met jou aan de slag. Bij Springplank praten we over routes. Dit houdt in dat per kandidaat wordt bekeken wat voor hem of haar de beste weg is naar een betaalde baan en een zelfstandige woonruimte. Tijdens deze route ga je samen met je persoonlijk begeleider werken aan de volgende leefgebieden:

Tijdens deze route ga je samen met je persoonlijk begeleider werken aan de volgende leefgebieden:

| 2. Duurzame uitstroom

Een maatwerkroute duurt gemiddeld 1 jaar, waarna je uit zal stromen naar een eigen woning of een andere vorm die bij jou past. Nadat je bent uitgestroomd, krijg nog ongeveer een halfjaar nazorgondersteuning om ook op je nieuwe woonplek de praktische zaken goed te regelen.