Nieuws

Een kandidaat vertelt

Een kandidaat vertelt:

Mijn naam is Daniëlle en ik ben 49 jaar. Eind 2017 raakte ik door omstandigheden dakloos. Na diverse gesprekken met de gemeente was het enige dat zij voor mij konden doen het adres van de nachtopvang geven en vertellen hoe je een dakloze-uitkering aan kan vragen. Je bijstandsuitkering stopt namelijk direct als je dakloos wordt.

Via-via kreeg ik te horen over Springplank 040. Wat de gemeente niet voor mij kan doen, woonruimte én de kans op een betaalde baan, kon Springplank wel.
Maar, toen stond ik direct voor het volgende probleem: Mijn dakloze uitkering, die ik ondertussen was gaan ontvangen, werd per direct stopgezet op het moment dat ik een kamer ging huren en zou omgezet worden in een bijstandsuitkering maar dit zou ongeveer 2 tot 4 weken gaan duren.

Gelukkig heeft Springplank mij ook hier weer mee geholpen. Ik mocht de huur betalen zodra ik hier geld voor had en zij gaven mij een voorschot om van te leven!

Nu huur ik een kamer van hen en doe aan dagbesteding om weer in het arbeidsritme te komen. Daarna stellen ze mij voor bij een werkgever waar ik dan 2 of 3 maanden met behoud van uitkering aan de slag kan. Na deze proefperiode gaan zij daarna een contract van minimaal een half jaar aanbieden.

Zonder Springplank was dit op deze korte termijn waarschijnlijk niet gelukt.