Nieuws

Aan het woord: Thijs

Het is alweer halverwege 2018, de tijd vliegt. Het gaat goed met de economie en veel bedrijven schreeuwen om personeel. Oók bij ons gaat het goed, zo krijgen we vele vragen of we kandidaten hebben. Helaas kan hier niet altijd aan voldoen worden en blijven vele bedrijven rondspeuren naar personeel.

Het blijft voor mij onwerkelijk dat het zó ontzettend veel moeite kost om Springplank-kandidaten te vinden. We hebben een heldere business case die duidelijk maakt wat Springplank betekent: zowel duurzaam perspectief voor de burger als het verduurzaamde kostenplaatje voor gemeentes.

Helaas lijkt het er op dat werk niet, door iedereen, gezien wordt als katalysator. Hier hebben wij dus nog veel in te delen. Ik probeer u daarom via deze brief mee te nemen in een zo’n verhaal:

Een aantal weken geleden hebben we werkbezoek gehad van Heineken bij Springplank. We hebben er toen voor gezorgd dat een van onze kandidaten zijn verhaal vertelde. Hij zat enkele maanden geleden nog serieus in de problemen. Zo droeg hij een gasmasker en liep verward door het leven. Springplank bood hem een kans en deze greep hij aan.

Hij woont nu via Housing First samen met zijn vriendin en kind en gaat langzaam aan de slag met werken. Door de aanpak van Springplank – regelmaat en structuur creëren – heeft hij voor het eerst gevoel gehad dat hij een echte kans kreeg. Tien jaar lang leefde hij met het idee dat al zijn pogingen zinloos waren. Binnen vier maanden heeft hij zijn leven volledig weten om te draaien en legt hij zijn verhaal uit aan hele belangrijke mensen van Heineken. Dit is bijzonder knap te noemen.

Niemand wilde hem aanmelden bij Springplank. Men dacht dat hij toch niet zou willen of zou kunnen werken. Iets wat we zó vaak horen. Maar, gelukkig drukte WIJ Eindhoven door en heeft hij een kans gekregen en deze met beide handen aangepakt.

Verder hebben we afgelopen maanden mooie stappen gemaakt in Den Bosch en Eindhoven. We blijven samen met al onze samenwerkingspartners werken aan de duurzame uitstroom en van kandidaten. Daarbij zullen we vanaf één september gaan starten in Tilburg met werk als katalysator.


Hartelijke groet,
Thijs