Nieuws

Even voorstellen: Margot


Sinds november werk ik drie jaar met heel veel plezier en enthousiasme bij Springplank en ondertussen al tien jaar met mensen zonder woning met multi-problematiek.
Al van kinds af aan heb ik een enorme interesse in mensen die op straat leven of in een opvang.
Het begon al met mijn oma samen naar het Vondelpark in Amsterdam waar ik uren gefascineerd naar mensen kon kijken en me afvragen waarom ze op straat leefden. Tijdens mijn opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening wist ik het zeker: Mijn hart ligt bij het ondersteunen van deze groep mensen naar een beter leven als ze daar voor open staan. 

Vanaf de dag dat ik bij Springplank werk is er een ding duidelijk, er is niets duidelijk. Hiermee doel ik op dat we geen standaard werkwijze hebben, geen kant en klaar procesbeschrijving of protocol. Ieder mens is anders en daar past niet één soort werkwijze bij. We leveren dan ook maatwerk.
Waarom deze aanpak werkt? We leggen de verantwoordelijkheid terug bij de kandidaat en ondersteunen hem/haar waar het even niet lukt. En als iets niet mogelijk is, zoeken we naar een oplossing waardoor het wel mogelijk wordt. Dat is het mooie van Springplank en de mensen die er werken.

 

Door intensief samen te werken met werkgevers, woningbouw, gemeente en ketenpartners bieden we perspectief en kunnen we mensen een kans geven om hun leven weer op de rit te krijgen. Wie zou hier niet blij van worden?