Doorbreken stigma dak- en thuisloosheid

Bij Springplank merken we dat er een stigma heerst rondom dak- en thuislozen. Echter is de situatie de afgelopen jaren veranderd. Een groter deel van de doelgroep is nu economisch dakloos. Dit is een ander type persoon dan het stereotype ‘lange baard, blik bier en spuit in de arm’ dat veel mensen kennen. De dakloze van nu lijkt op jou en je buren, maar heeft een tegenslag teveel gehad. De doelgroep is veranderd en dat betekent dat ook de aanpak moet veranderen. De visie van Springplank is om te zorgen voor de transformatie van dak- en thuislozen naar mensen zonder werk en woning, die weer meedoen in de stad. Het stigma moet eraf, waarbij we laagdrempelig blijven en de doelgroep centraal staat.

| Projecten op Doorbreken stigma dak- en thuisloosheid

Stop de Stilte

Stop de Stilte is een campagne, gesponsord met donaties van onze partners, waarbij we het stigma van dak- en thuislozen doorbreken. Wil je meer weten over wat Stop de Stilte inhoud en hoe je bij kan dragen? Ga dan naar www.stopdestilte.nl

Rabauw en Heymarketing

In samenwerking met Rabauw en Heymarketing zijn we bezig met de ontwikkeling van twee biertjes (eentje met alcohol en eentje zonder). Dit project draagt voor Springplank bij aan het doorbreken van het stigma wat heerst rondom dak- en thuislozen. Je zal wel denken, alcohol, is dat niet juist stigmatiserend? Wij vinden van niet. Er is een nieuwe groep dak- en thuislozen met minder grote problemen. Deze groep stijgt en de zwaardere groep dak- en thuislozen wordt juist minder groot. We willen het verhaal vertellen van deze stijgende doelgroep en dat doen we door op het biertje een van onze kandidaten af te beelden. Meer weten over dit project? Stuur ons een bericht of houd de website en onze socials in de gaten!

Donatie heuvelgalerie

In de Heuvelgalerie in Eindhoven is er veel overlast van dak- en thuislozen. Dit gaat om de groep dak- en thuislozen met grotere problemen. In het kader daarvan is er een aantal keren overleg geweest met het Outreachend team van Springplank. Een van onze outreachend medewerkers, Marieke, loopt ook regelmatig binnen bij de Heuvel om te kijken hoe het gaat. Omdat het contact plezierig verloopt en de Heuvelgalerie het op een positieve manier probeert te benaderen, hebben zij een donatie aan Springplank gedaan. De donatie gaat specifiek om de muntjes die in de ‘badende dame’ in de Heuvel worden gegooid door voorbijgangers. Na circa 1,5 jaar gaat dit om 1.000 euro en doneren zij dit aan Springplank!