Wij horen van kandidaten dat zij veel kilometers op een dag maken, omdat zij op diverse plekken verspreid door de stad moeten zijn of omdat ze gewoonweg enorm genieten van lopen. Vandaag aan het woord Adriaan. Gemiddeld wandelt hij 8 á 20 km per dag. Adriaan is een lieve man die graag voor anderen zorgt; graag loopt hij daarom met anderen.

Zonsopgang

“Inspanning is mijn ontspanning. Het liefste sta ik op vóórdat de zon op is, zodat ik in de ochtend kan wandelen. Er is niks beters voor mij dan een goede wandeling te maken. Het is goed voor oude mensen; je hart en motoriek activeer je voor de rest van de dag.

Vorige slide
Volgende slide

Centrum

Ik wandel graag in het centrum, want in de natuur heb ik al vaak gelopen. Mensen hebben vaak een bepaalde associatie met mijn uiterlijk. Soms krijg ik opmerkingen van mensen en dat is ook één van de redenen dat ik liever in de ochtend wandel.

Samen

Verder geniet ik als ik anderen aan het wandelen kan brengen of met hen op pad kan gaan. Dat deed ik ook graag met mijn ouders, dan duwde ik hen in hun rolstoel om de beurt. De vierdaagse of een marathon is niets voor mij, want ik wandel liever met kleine groepen of alleen.’’