“Jullie mij helpen, ik jullie helpen” verteld Peter, een van onze oud-kandidaten. Hij is begonnen op straat, maar heeft met behulp van Springplank inmiddels al een tijdje een eigen woning op zijn naam staan en daar is hij enorm dankbaar voor.

“Ik heb het moeilijk gehad, daarom wil ik anderen ook graag kunnen helpen” zegt Peter. “Daklozen zijn vergeten mensen in onze maatschappij en het is mijn doelstelling om met de doelgroep in contact te blijven en ervoor te zorgen dat zij meer gezien worden.”

Hoe Peter dit doet? Dat is volgens hem heel simpel: Snek Hemeltje “Iedereen heeft wel eens zin in een snack, ook daklozen, dus op zijn tijd wil ik hen ook de aandacht en een snack kunnen geven.”

Dit is niet de eerste keer dat Peter mensen blij maakt met eten. Hij heeft namelijk een lange tijd gekookt in de keuken van een van de opvanglocaties van Springplank. “Ik heb een passie voor koken. Wanneer ik mijn best heb gedaan om iets lekkers te maken en daar vervolgens mensen mee blij kan maken, dan word ik daar ook helemaal vrolijk van en dat geeft me energie.” vertelt hij. “Ze zeggen dat ik goed kan koken en ik vind het ook keileuk!” zegt Peter enthousiast. “Het liefst kook ik meerdere gangen en zorg ik ervoor dat de mensen gezond eten, zonder dat ze het eigenlijk door hebben.”