Binnen Springplank helpen wij studenten maar al te graag tijdens een stage of ontvangen wij ze als werkstudent. Hoe het is om als student bij Springplank te werken? Wij vragen het Tess en Tessa!  

“Elke dag is anders. Soms beginnen we met het team, dan kletsen we eerst eventjes bij over hoe het gaat en dan bespreken we de voortgang. Uiteindelijk heb je veel eigen vrijheid om aan de slag te gaan, maar dus ook eigen verantwoordelijkheid om collega’s op te hoogte te houden en je takenlijstje bij te houden. We werken heel fijn samen, maar dus ook goed alleen.” Vertelt Tess. Ik houd me vooral bezig met het visualiseren van teksten en blijf in contact met mijn team. We houden elkaar op de hoogte van waar we mee bezig zijn en helpen elkaar waar nodig.”.   

“Als stagiaire heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij Springplank! Het fijnste vond ik dat ik in een hele fijne en gezellige omgeving terecht kwam waarbij ik de ruimte kreeg om me te oriënteren op verschillende aspecten van de organisatie en nuttige ervaring op te doen voor mijn opleiding. Ik ging regelmatig in gesprek met mijn stagebegeleider, zodat we samen konden kijken wat ik nog meer wilde leren en hier werd altijd rekening mee gehouden!” verteld Tessa. Na haar stage is ze blijven hangen als werkstudent “Ik vond het werk tijdens mijn stage zo leuk, dat ik de kans om werkstudent te worden in dit gezellige team gelijk heb aangepakt!”.  

De top 3 voordelen van het werken als student bij Springplank volgens Tess en Tessa:  

  1. Flexibele werkuren. “Aangezien mijn schoolrooster elke week anders is kan ik niet elke week op dezelfde dagen werken. Gelukkig was dit geen probleem, als ik maar liet weten wanneer ik er zou zijn.”  
  1. Een familiecultuur. “Bij Springplank heerst een echte familiecultuur. Iedereen is bereid elkaar te helpen en een gezellig praatje te maken. Je merkt het gelijk wanneer je het kantoor binnenloopt en verwelkomd wordt door de lieve hond Guus.” 
  1. Vrijheid om te ontdekken. “Je kunt je nieuwsgierigheid helemaal laten gaan binnen Springplank en op ontdekking gaan naar wat je leuk vindt om te leren!” 


Tips van Tess en Tessa
 

  • Ga in gesprek over je doelen en haal er je voordeel uit.  
  • Wees niet bang om collega’s aan te spreken, ook als ze niet in jouw team zitten. Het is fijn om veel gezichten te kennen op de werkvloer, iedereen is bereid je te helpen.