“Muziek heeft ons samengebracht” vertellen Dennis en Doris over hoe ze elkaar ontmoet hebben. Beide zijn zij kandidaat geweest bij Springplank en hebben in die periode veel meegemaakt en geleerd en hier brengen zij een liedje over uit genaamd ‘Tour du monde’. Met dit liedje hopen zij een boodschap over te brengen “Ik laat mijn omstandigheden me niet tegenhouden”. 

Hoe zijn jullie met elkaar in contact gekomen? 

Dennis: “Via de neef van Doris zijn we elkaar tegengekomen in de muziekwereld. We hebben toen ook een YouTube kanaal gelanceerd waarin we bekende mensen gingen interviewen en deze was gelijk erg succesvol! Doris is ook goed op het podium, maar ik ben dan weer goed in netwerken. Er was gelijk veel vertrouwen in onze samenwerking en nu is het meer dan dat, want buiten de muziek hebben we ook echt een vriendschap gecreëerd. Daarna zijn we elkaar via Springplank weer tegengekomen. We wisten eerst niet van elkaar dat we beide onder begeleiding waren van Springplank, maar een medewerker heeft ons vanwege onze creativiteit weer bij elkaar gebracht, dat was eigenlijk toeval.” 

Vorige slide
Volgende slide

Waar gaat jullie liedje over? 

Doris: “Er is veel gebeurd in mijn leven en om mij heen, maar ik klaag daar niet over. Ik heb altijd wel een manier gevonden om daar mee om te gaan en een positieve kant te kiezen ipv een duistere kant. En dit probeer ik te vertellen in het liedje. ‘Ik hou mezelf niet tegen, ik ga toch doen wat ik moet doen’ zeg ik in het liedje. Hierin wil ik het hebben over de zonnige kant van het leven, ondanks de tegenslagen. De emoties van de een zijn niet minder dan die van de ander, maar de omstandigheden zijn anders. Met mijn liedje hoop ik mensen hierin te raken met de boodschap: ik ga de wereld in en ga me niet achter de pijn verstoppen. Als ik nu dus lach, dan weten mensen ook, dat is echt.” 

Dennis: “Het liedje geeft mij kippenvel, omdat het een mooie boodschap is en het geeft me echt vreugde.”  

Wat hopen jullie met dit liedje te bereiken?  

Doris: “De boodschap van mijn liedje overdragen aan andere mensen. We zijn mensen, dus het kan niet dat je altijd perfect of vrolijk bent en dat hoeven we niet te verstoppen. Voor mij werkt het therapeutisch en ik hoop dat ik met het liedje andere mensen hetzelfde gevoel kan geven.” 

Dennis: “Wij krijgen via Springplank nu de mogelijkheid om te inspireren en dat willen we ook doorgeven. Toen ik bij Springplank zat heb ik niet zitten afwachten tot ik actie moest ondernemen, maar heb ik zelf initiatief genomen en kijk waar we nu zitten. Dat hoop ik door te geven! Wanneer andere kandidaten het liedje horen en denken: ‘he Dennis en Doris hebben iets met die mogelijkheden gedaan, dat wil ik ook!’ en dan vervolgens ook iets willen gaan doen.” 

Doris: “Dat heb je mooi gezegd.” 

Dennis: “Ja dat komt door jouw liedje *knip oog* hahaha.”