“Ik wist heel snel dat ik dit werk wilde gaan doen” begint Charlotte, bedrijfsleidster bij Bakkie040. Hier werkt zij samen met Şoreş, een van de kandidaten bij Springplank en werkt al sinds de opening bij Bakkie040. “We hadden meteen een klik met elkaar” beantwoord Şoreş op de vraag of hij aan Charlotte moest wennen toen zij bij Bakkie040 kwam werken.  

“Hebben jullie veel van elkaar geleerd?” 

“Ja echt! Allereerst heb ik gewoon meer geleerd over liefde en hoe je goed contact hebt met de mensen. Soms ben ik ook niet zo goed in het vertellen of zeggen van dingen en dan zegt ze altijd tegen mij dat ik het gewoon moet vertellen. Dat heb ik wel echt van Charlotte geleerd.” 

“Ik heb ook wel echt een aantal dingen van Şoreş geleerd. Hij werkt hier al vanaf het begin en heeft mij de ins-and-outs en trucjes geleerd om het werk makkelijker te maken. Ik ben zelf bijvoorbeeld nooit echt zo’n ‘bakker’ geweest, terwijl Şoreş hier gevoel voor heeft. Hij heeft mij geleerd hoe en wat ik het beste kan doen.”

“Hoe zou je jullie samenwerking beschrijven?” 

“De band was voor mij vanaf moment één heel erg chill. Şoreş is heel zelfstandig en wist al wat hij moest doen, dus dat vind ik super fijn. Wat ik ook vooral heel mooi vind is dat mensen bij Bakkie040 terecht kunnen voor iets lekkers wanneer ze het minder hebben en Şoreş komt sneller in contact met deze mensen, omdat hij de positie kent. Als hij een keer een vriend meeneemt dan gaat het balletje sneller rollen en komen er meer mensen van de doelgroep langs. Şoreş zorgt er eigenlijk voor dat het iets laagdrempeliger is voor hen om binnen te komen en dat vind ik heel mooi.” 

“Doe je goed Şoreş! Hoe doe je dat dan?” 

“Wanneer ik ze zie dan vertel ik altijd tegen ze dat ze altijd bij ons mogen komen voor eten en drinken.” 

“Iedereen is welkom!” voegt Charlotte er als afsluiting nog aan toe.