De nieuwe daklozenopvang aan de Fuutlaan wordt vanaf 3 juni in gebruik genomen. De rechter besliste op vrijdag 10 mei dat er geen reden is om de opening tegen te houden.

Redactie Studio040, 1 juni 2024 om 14:00

Een groep omwonenden had een voorlopige voorziening aangevraagd om de opening te voorkomen. De rechter besloot dat de locatie voorlopig toch geopend mag worden. In september volgt er na een bodemprocedure een definitief besluit over de locatie.

De gemeente Eindhoven en Springplank040 zijn blij met deze beslissing, gezien de grote behoefte aan opvangplekken voor daklozen. De opvang is een 24-uursvoorziening waar verschillende hulpverleners onder één dak huisvesten. Op deze manier hopen ze mensen sneller te kunnen helpen met een (tijdelijke) woonplek.

Op de locatie is zowel de gemeente Eindhoven aanwezig met schulddienstverlening en inkomensspecialisten, maar ook de straatdokter en Springplank040.

De officiële opening van de locatie vindt plaats op dinsdag 4 juni 2024. Wethouder Samir Toub en de oprichters van Springplank040 zijn hierbij aanwezig.