De opvang aan de Mathildelaan gaat op de schop, dus moeten de dak- en thuislozen tijdelijk elders worden ondergebracht in Eindhoven. De keuze is gevallen op een kantoorpand op het VDMA-terrein aan de Vestdijk.

Raymond Bruijns, 22-06-2024, Studio040
 

In totaal nemen 26 dak- en thuislozen met zwaardere problemen hun intrek. Het gaat om mensen met verslavingsproblemen, schulden en psychiatrische aandoeningen. Normaal verblijven zij in daklozenopvang ’t Eindje, maar dat pand wordt dus verbouwd. Er worden daar 18 studio’s gemaakt waar een deel van de huidige bewoners tijdelijk kunnen gaan wonen.

Eigendom van de gemeente

Totdat het af is, wonen de dak- en thuislozen echter op het VDMA-terrein. Voor die locatie is gekozen, omdat het kantoorgebouw eigendom is van de gemeente, per september beschikbaar is en in de buurt ligt van de oude opvang.

Net als op de huidige locatie worden de dak- en thuislozen begeleid door Springplank040. Daarnaast komt er cameratoezicht, is er heel de dag beveiliging aanwezig en moeten de bewoners vanaf 20.00 uur binnen zijn.

De verwachting is dat de dak- en thuislozen volgend jaar juni terugkeren naar de Mathildelaan. Een ander deel verhuist naar een van de andere opvanglocaties van Springplank040.