EINDHOVEN – Vanwege de vrieskou is de winternoodopvang in Eindhoven deze week opengesteld voor alle dak- en thuislozen. Dat betekent dat ook mensen die niet uit Eindhoven komen, welkom zijn in de grote tent achter de P+R in Meerhoven.

De komende nachten zakt de temperatuur naar zeker zo’n 4 graden onder nul. ,,Iedereen moet ’s nachts van straat”, aldus Thijs Eradus van Springplank 040. Deze stichting organiseert de opvang van dak- en thuislozen in Eindhoven.

Actief binnenhalen

In de grote tent achter de P+R in Meerhoven is plek voor meer dan tachtig mensen. Eradus is vooralsnog niet ongerust over het stijgend aantal aanmeldingen bij de winternoodopvang. Hij wijst erop dat ‘een creatieve groep’ dak- en thuislozen al heeft gezorgd dat ze warm liggen de komende nachten.

Desondanks gaan medewerkers van Springplank 040 ’s avonds de straat op om elke buitenslaper alsnog naar binnen te halen. Dat gebeurt in overleg met de politie. Ook rijdt een speciaal busje ’s avonds door de stad. Bij onder meer de centrale inloop in de Visserstraat wordt iedereen op het hart gedrukt niet buiten te gaan slapen.